Sreda 20.03.2013.
17:55 >> 18:52h
Beta, Vestionline

Protokolarno rukovanje Nikolića i Tačija

U saopštenju Predsedništva Srbije se navodi da se Nikolić rukovao i sa Angelom Merkel, Ivom Josipovićem i mnogim drugim predsednicima
 

"Protokolarnom komunikacijom s Tačijem, predsednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi s predstavnikom privremenih institucija iz Prištine", piše u saopštenju da je rekla Nikolićeva savetnica Stanislava Pak Stanković.

Ova fotografija do medija je došla preko političara iz Prištine. Fotografija je počela da "cirkuliše" još oko podneva, u vreme trajanja pregovora u Briselu, a prvi je potrčao da je objavi prištinski list "Ekspres". Taj list važi za provladin, a jedan od njegovih osnivača svojevremeno je bio i Petrit Seljimi, aktuelni zamenik ministra spoljnih poslova Kosova.
 

"Ekspres" navodi da je susret trajao "vrlo malo", i nagađa da je "po svemu sudeći organizovan od strane američke diplomatije".

U saopštenju se dodaje da Tači nije jedini s kim se Nikolić "protokolarno rukovao", nego i s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsednicima Čilea, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije i s premijerom Crne Gore.

2024 © - Vesti online