Sreda 20.03.2013.
15:49
Beta

Firma oštećena za 3,5 miliona evra, priveden bivši direktor

Foto: Arhiva

Prema navodima policije, postoje osnovi sumnje da Boban M. u periodu od jula 2009. do marta 2011. godine dok je bio na funkciji generalnog direktora firme "Centar DOO" nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv preduzeća "Elektrošumadija" u Kragujevcu, a koji su pravno neosnovani.


Tom prilikom nije osporio tužbene zahteve, iako je na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije bio dužan da to učini. Vođenjem takvih postupaka nastali su sudski troškovi i ispostavljeni računi za advokatske usluge u ukupnom iznosu od preko 3,5 miliona evra.


Takvi propusti se nisu dešavali u druga dva ogranka privrednog društva "Centar DOO", već samo u "Elektrošumadiji". Centru DOO pripadaju i preduzeća "Elektromorave" u Smederevu i Požarevcu.


Nastanak veće materijalne štete je sprečen nakon analize interne kontrole u privrednom društvu "Centar DOO" i aktivnosti operativaca kriminalističke policije Policijske uprave u Kragujevcu.


Time je prekinuta nezakonita praksa u ovom preduzeću i osporeni su svi novodospeli tužbeni zahtevi koji su po tom osnovu odbačeni u sudu.

2024 © - Vesti online