Sreda 20.03.2013.
13:28
B92

Vapaj: Pomozite mi, ne znam da li ću dočekati sutra

Video "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života" prikazuje 365 fotografija devojke koja je prvo nasmejana, a potom sa modricama, jezivim ranama i tragovima davljenja
 

Na videu "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života" prikazano je 365 fotografija devojke, koja je na početku nasmejana, a zatim slede fotografije sa modricama, podlivima, jezivim ranama i tragovima davljenja. Devojka na kraju videa drži papir sa ispisanom porukom: "Pomozite mi. Ne znam da li ću dočekati sutra", dok u opisu snimka piše "Godina u kojoj sam bila zlostavljana. Molim vas pomozite mi".

Snimak koji je na Jutjub postavio korisnik "fero061982" izazvao je polemike o porodičnom nasilju i položaju žrtava, ali i o autentičnosti snimka. Među komentarima brzo se pojavila tvrdnja da je u pitanju montiran, očigledno kvalitetan spot, za neku kampanju koja ukazuje na problem nasilja nad ženama.

 

Autentičnost snimka nisu mogle da potvrde ni organizacije koje se bave žrtvama porodičnog nasilja. Snimak je tokom večeri postavljen na još nekoliko mesta na Jutjubu, osvanuo je, osim na medijskim portalima u Srbiji i u regionu, i na nekim stranim sajtovima i forumima.

Bitna je poenta videa, poruka koju šalje, a ne da li je autentičan, zar ne? Zašto se ljudi uvek bave formom a ne suštinom???

2024 © - Vesti online