Sreda 20.03.2013.
09:30
RTS

Grubješić: Dogovor nije na vidiku

Svima je jasno da sada mora da popusti druga strana

"Neki iz Brisela kažu da je ova runda presudna, mi kažemo da nije, zato što dogovor nije na vidiku", rekla je Grubješić za RTS i istakla da je Srbija napravila puno kompromisa i da je sada svima jasno da mora da popusti druga strana koja je do sada insistirala isključivo na nezavnisnosti.

"Ja sam uvek realista. Učinili smo ono što možemo. Ako danas postignemo zajednicu Srpskih opština sa izvršnim nadležnostima, onda smo postigli dogovor", ocenila je Grubješić.

Govoreći o poseti delegacije Budestaga, ona je istakla da svaka zemlja može da dođe sa spiskom zahteva, ali da to nije suština.

"To jeste važna delegacija, iz najvažnije zemlje, ali naš posao nije da ispunjavamo svačije zahteve i uslove, a da bežimo od suštine, a suština je postizanje dogovora. To je ono za šta se mi borimo, sve drugo što je oko dogovra se lakše sprovodi", rekla je Grubješić.

Prema njenim rečima ima još prostora da se izmeni izveštaj Evropske Komisije koji će biti predstavljen u aprilu i to je za Grubješić "lakši deo posla" pošto su već

"Postoji opasnost da dijalog ne da rezultate"

* "Vučić mora da spreči krah dijaloga"

pohvaljeni napori vlade na polju reformi.

"Postoji još jedna, politički izveštaj koji pravi Ketrin Ešton, ta dva izveštaja su neka polazna osnova da Srbja dobije datum u junu" izjavila je Grubješić.

2024 © - Vesti online