Utorak 19.03.2013.
19:34
Beta

Krivične prijave zbog napada na bogoslove i učenike

Povređeni učenici bogoslovske škole SPC
 

Istražni sudija odredio je maloletnicima, starim od 14 do 17 godina, zabranu pristupa manastiru Krka na kilometar i zabranu prilaska napadnutim učenicima na 100 metara.

"Posebno bih apelovao na političare da prestanu skupljati jeftine političke bodove na ovoj situaciji i zamolio bih ih da se suzdrže od teških kvalifikacija i teških reči, a sud će doneti svoju odluku i donosi svoje odluke u skladu sa zakonu i činjenicama, a ne po njihovim željama i diktatu ulice", rekao je portparol suda novinarima, prenela je Slobodna Dalmacija na svom portalu.

Protiv jednog osumnjičeg podignuta je krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda 19-godišnjem učeniku bogoslovske škole, dok su ostala šestorica osumnjičena za nanošenje lakših telesnih povreda petorici učenika bogoslovije.

Hrvatska policija saopštila je u ponedeljak da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su sedmorica maloletnika s područja Kistanja, iz mržnje, verbalno i fizički napali osmoricu učenika bogoslovske škole SPC manastira Krka, državljane BiH.

Napad na učenike bogoslovije osudili su predsednik i premijer Hrvatske Ivo Josipović i Zoran Milanović koji je za poslednje događaje optužio stranke desnice koje, kako je rekao, uoči izbora za evropski parlament ponovo šire mržnju.

2024 © - Vesti online