Utorak 19.03.2013.
14:49
Beta

Indonezija ne priznaje nezavisnost Kosmeta

"Naš stav je jasan i čvrst, problem Kosova i Metohije treba rešavati na principima vladavine prava, međunarodnom pravu i Povelji UN", rekao je ministar spoljnih poslova Indonezije Marti Natalegava, tokom susreta sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem u Džakarti.

Saglasni smo sa Indijom po pitanju Kosmeta: Nebojša Stefanović

Stefanović i Natalegava su postigli potpunu saglasnost povodom pitanja Kosova. Natalegava je istakao da se nada, kao prijatelj Srbije, da će doći do sporazuma koji će njegova zemlja zdušno podržati, navodi se u saopštenju. Stefanović i Natalegava su ocenili da bi i ekonomski odnosi dve zemlje trebalo da prate nivo političkih.

Stefanović je zatražio podršku svog domaćina za što skoriju ratifikaciju Sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i zaštiti investicija u Parlamentu Indonezije, kako bi se što pre nastavilo sa realizacijom potencijalnih investicija u Srbiju i osnivanja distributivnog centra za robu iz Indonezije u Srbiji. Distributivni centar bi indonežansku robu učinio dostupnom i pristupačnom, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu, rekao je Stefanović.

O ekonomskim temama bilo je reči i na susretu Stefanovića i zamenikom ministra finansija Indonezije Mahendrom Siregarom. Indonežanski ministar je naveo da Indonezija i Srbija predstavljaju jedna za drugu distributivne centre, imajući u vidu položaje dve zemlje, jedne u regionu jugoistoče Azije i druge, u centru jugoistočne Evrope.

Drugog dana posete Indoneziji, Stefanović se sastao sa uredništvom Džakarta presa, najvećeg dnevnika na engleskom jeziku u Indoneziji.

2024 © - Vesti online