Utorak 19.03.2013.
12:54
Naše novine

Šeik oduševljen Kopaonikom: Kupuje hotel za sebe

Početna cena koju je objavila Agencija za osiguranje depozita je 3,7 miliona evra.

Šeik, inače zaljubljenik u skijanje, oduševio se našim Kopaonikom
 

Sagovornik Naših novina tvrdi da će ovaj hotel postati njegovo lično vlasništvo i da će ga koristiti za sebe i porodicu.

- Ovakvu odluku šeik je doneo nakon nedavne posete Kopaoniku, kada je uživao u lepoti sprske planine. On je inače veliku zaljubljenik u skijanje i odlučio je da svoju "belu oazu" stvori na Kopaoniku. Na ovakvu odluku, uticala je i njegova fasciniranost gostoprimstvom kopaoničkih domaćina - navodi isti izvor.

Šeik je ovu odluku najpre saopštio srpskim prijateljima, koji su bili oduševljeni ovom idejom.

- Pored porodice, bilo mu je važno mišljenje srpskih prijatelja, koji su bili vrlo ponosni što se prestolonaslednik Emirata, pored velikih svetskih zimskih centara u Italiji, Francuskoj ili Švajcarskoj, odlučio da svoju privatnu zimsku rezidenciju osnuje baš u Srbiji. Koliko sam upoznat, on je za ovaj objekat spreman da izdvoji i veću sumu od početnih 3,7 miliona evra - objašnjava sagovornik.

Šeik i zvaničnici Srbije već su postigli dogovor o ulaganjima u srpski agrar i infastrukturu. U toku su pregovori Vlade Srbije sa Emiratima o sklapanju ugovora, vrednosti oko milijardu dolara.

2024 © - Vesti online