Utorak 19.03.2013.
02:23
trojka.rs, Novi list

"Uskoro ni Šešelja nećemo smeti da nazovemo četnikom"


Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke
 

"Ne razumem kako su Srbi opet ugnjetavani. U Hrvatskoj ih je pet odsto, a u Vladi 30 odsto. To je znak da im nije baš tako teško", rekla je za Novi list Tomašićeva, koja je kandidatkinja za poslanicu u Evropskom parlamentu.

Ona tvrdi da je njene reči "Hrvatska za Hrvate" i "svi ostali su tek gosti" hrvatski premijer Zoran Milanović izvukao iz konteksta. "Svako ko je poslušao ceo moj govor može lako da zaključi šta sam ja rekla. Premijer Milanović žali se da su izvukli iz konteksta deo njegove rečenice o građanskom ratu, a on u mom slučaju radi tačno to isto", rekla je Tomašićeva.

Tomašićeva tvrdi da će dokazati da se Vojislav Stanimirović, jedan od osnivača Samostalne demokratske srpske stranke i bivši poslanik u hrvatskom parlamentu, borio protiv Hrvatske.

"Ne znam u čemu je problem da se kaže da je on četnik. Još malo i za Šešelja neće smeti da se kaže da je četnik", kaže Tomašićeva i dodaje da se "takve stvari događaju zbog toga što Domovinski rat još uvek nije završio sve dok se svi nestali ne pronađu i ne plati ratna odšteta".

Tomašićeva je u subotu uveče, prilikom svečanog obeležavanja 23. godišnjice HDZ-a, izjavila da je "vreme da se glasno kaže istina, da Hrvat danas ipak sme da se kaže u Hrvatskoj da je lopov lopov, a četnik četnik".

Na to je reagovao premijer Milanović koji je rekao da "to nije Hrvatska". "Kada u 2013. izjavite da je Hrvatska za Hrvate, a drugi su gosti, takve se zle izjave čuju po celoj Evropi", rekao je on.

2024 © - Vesti online