Ponedeljak 18.03.2013.
22:20
Beta

"Interes Srbije je da nastavi put ka EU"

Vodimo jasnu i principijelnu politiku u dijalogu s Prištinom u cilju dostizanja održivog rešenja koje bi obezbedilo trajnu stabilnost regiona: Dačić
 

Dačić je sagovornike obavestio o reformama u Srbiji i nastojanjima Vlade da ispuni uslove za otpočinjanje pregovara o pristupanju Evropskoj uniji. On je podsetio da je Nemačka jedan od najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i ukazao na mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje.


Članovi delegacije Bundestaga ocenili su da je ova Vlada Srbije "ostvarila značajne

Dačić je zadovoljan!

pomake i vidljive rezultate" i ukazali da je Srbija, kao najveća zemlja Zapadnog Balkana, postala značajan faktor regionalne stabilnosti.


Grubješić: Odnosi sa Nemačkom od strateškog značaja


Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je (na sastanku s poslanicima Parlamenta Nemačke), da je nacionalni interes Srbije približavanje EU i da su odnosi s Nemačkom od strateškog značaja.
 

Grubješić je izrazila razumevanje za zabrinutost EU zbog loših iskustava s poslednjim talasom proširenja. Po njenim rečima, Vlada Srbije je pokazala evropsku opredeljenost, posvećenost dijalogu sa Prištinom, pomirenju u regionu i sprovođenju reformi.


"Upravo su pregovori način da brže dođemo do zajednickog cilja - stabilne, uređene i ekonomski spremne Srbije koja će postati akter evropske politike i dobiti mesto koje joj istorijski, geografski i kulturno pripada", kazala je potpredsednica Vlade.

2024 © - Vesti online