Ponedeljak 18.03.2013.
17:36
Vestionline, Beta

Bošković: Utakmice sa Makedonijom početak priprema za SP

Rukometašice Srbije

"Utakmice sa Makedonijom će biti dobra provera da se podsetimo šta smo radili prošle godine, ali i da devojke ponovo okupimo da igraju zajedno. Prezadovoljan sam formom seniorki, svaka igra odlično i verujem da će to i pokazati na predstojećim utakmicama", rekao je Bošković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Rukometašice Srbije će, u sklopu nedelje EHF, odigrati dve prijateljske utakmice sa Makedonijom, 21. i 23. marta u Kragujevcu.

"Ovo je poletak priprema za Svetsko prvenstvo, nadam se da će devojke dati sve od sebe", dodao je Bošković.

Selektor je odlučio da se na spisku nađu igračice koje su bile na okupu i na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Srbiji, na kome je ekipa zaustavljena u polufinalu.

Od rukometašica koje su tada igrale izostaje samo Sanja Rajović, koja zbog povrede neće mochi da igra.

"Lepa sećanja me vežu za EP, a Srbija će organizovati i Svetsko prvenstvo. Dve utakmice sa selekcijom Makedonije pomoći će nam da se pripremimo. Svaki meč nam znači, gledamo da ga odigramo što bolje. Radićemo na taktici i sve devojke će se okrenuti Svetskom prvenstvu", izjavila je Sanja Damnjanović.

Na spisku su:

golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Ana Kačarević.

Leva krila: Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić i Jovana Bartošić.

Desna krila: Katarina Krpež, Ivana Milošević i Maja Luković.

Pivotmeni: Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić i Marija Lojpur.

Bekovi: Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jelena Erić, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Marina Dmitrović, Jelena Popović, Ivana Filipović i Jelena Živković.

2024 © - Vesti online