Ponedeljak 18.03.2013.
14:13
Vestionline

Nadal: Dokazao sam sebi koliko mogu

Sumnjao u svoje mogućnosti posle povrede kolena - Rafael Nadal

Nadal je u finalu savladao Huana Martina Del Potra sa 4:6, 6:3, 6:4, čime je stigao do jubilarne 600 pobede i 22. Masters trofeja u karijeri.

"Mnogo toga mi se desilo tokom sedam prethodnih meseci, tako da mi je stvarno neverovatno da sam sada ovde, sa ovim teškim peharom u rukama. Bilo je zaista teških trenutaka, sumnjao sam u sebe, ali sam sada dokazao i sam sebi neke stvari", rekao je posle finala Nadal.

On je sezonu počeo na impresivan način, a samo je u Vini del Mar zaustavljen od Marsela Sebaljosa u finalu, posle čega je osvojio tri uzastopna trofeja, sa 14 pobeda u nizu. Serija 17-1 je najbolja kojom je ikada otpočeo svoju sezonu.

"Kada imate ovakav povratak kao što je to sa mnom slučaj, onda se setite svih detalja, svih teških momenata koji su se desili tokom duge pauze. Nadam se da sam prošao sve to i da ću samo pamtiti ljude koji su mi zaista pomagali tokom tog perioda", rekao je Nadal.

Španski teniser, koji je od ponedeljka ponovo četvrti na svetu, istakao je da ga je Del Potro naterao da promeni igru svojom agresivnošću.

"Fantastično sam ušao u meč, ali je onda Del Potro počeo da igra mnogo agresivnije. Mislim da sam prerano pokušao da promenim svoju igru protiv njegovog forhenda. Igrao sam previše agresivno za svoju igru. Kada sam se umirio počeo sam da igram bolje i sporije, ali moje kretanje na terenu je bilo neverovatno. Od tada sam odigrao fantastičan meč", istakao je Nadal, koji će propustiti naredni turnir Masters serije koji za nekoliko dana počinje u Majamiju.

2024 © - Vesti online