Ponedeljak 18.03.2013.
10:03
glassrpske.com

Pretučeni zbog pesama Zvezde

Foto: Ilustracija

Kako prenose podgorički mediji, Radovanu je slomljen nos, dok je Ivan prošao sa lakšim povredama.

- Preksinoć oko 23 časa peške smo iz “Sutjeske” išli prema Novom Selu, gde živimo. Usput smo pjevali navijačke pesme Crvene zvezde i u jednom trenutku pored nas se zaustavilo policijsko vozilo sa upaljenim rotacionim svetlima. Iz vozila je izašao jedan policajac i iz čista mira počeo je da nas tuče. Ivana je odgurnuo, a mene je zatvorenom pesnicom udario u nos. Od udarca sam bio sav krvav i slomljena mi je nosna kost. Tek kada smo dobili batine, policajac je uzviknuo: “Nije vam ovo Srbija!” - priča Radovan, dodajući da ih je policajac posle toga ugurao u vozilo i zatražio im lične karte.

Radovan objašnjava da se policajac koji ih je tukao u kolima potom smirio i ponudio im da se nagode, kako bi se sve zataškalo.

- Pošto sam krvario, tražio sam da me odvede do Hitne pomoći, ali on nije htio - objasnio je Radovan.

Rešetar je ispričao da su, nakon što je policija Ćipovića prebacila do kuće, i njega odvezli.

Tada mu je, kako tvrdi, policajac rekao da su pogrešili, jer se nisu pridržavali saobraćajnih pravila.

- Rekao nam je da smo sami krivi, jer nismo nosili svetleći prsluk. Pa, ukoliko smo i zbog toga krivi, nema pravo da nas bez ikakvog obrazloženja brutalno pretuče - objasnio je Radovan.

Rešetar je kazao da neće odustati od tužbe i da će tražiti suspenziju policajca.

- Tužićemo njega privatno, ali i policiju. Smatramo da je ovo sramotno. Ovo nije demokratska država, ako ne možemo slobodno da se šetamo - rekao je Ćipović.

2024 © - Vesti online