Nedelja 17.03.2013.
11:36
Vestionline, Beta

Novak: Nisam zaslužio da pobedim Delpa

"Danas nisam bio na terenu. U redu je, dešava se" - Novak Đoković

Prvi nosilac na turniru izgubio je noćas od petog tenisera sveta Del Potra sa 1:2 u setovima (6:4, 4:6, 4:6) u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu.

Đoković je u trećem setu vodio sa 3:0, ali mu je Argentinac nakon toga dva puta oduzeo servis. U 10. gemu servirao je za pobedu, a poslednji poen završio je asom od 214 kilometara na sat.

To je bila treća pobeda Del Potra u 11 mečeva sa Đokovićem. Novak je tako prekinuo niz od 22 pobede, a to mu je prvi poraz od oktobra kada je izgubio od Amerikanca Sema Kverija na Mastersu u Parizu.

"Nisam zaslužio pobedu. Imao sam šanse u drugom i trećem setu i nisam ih iskoristio zbog neiznuđenih grešaka. Veoma loše sam se kretao i čestitam protivniku na pobedi", rekao je Đoković posle meča.

Novak tako nije uspeo da se četvrti put plasira u finale Indijan Velsa, gde je osvajao titule 2008. i 2011. godine.

"Del Potro je veliki borac, a meni je nedostajalo koncentracije. Zaslužio je pobedu jer je u važnim trenucima bio pribraniji i odigrao je prave udarce", rekao je prvi teniser sveta.

"S druge strane, ja sam napravio mnogo grešaka i u pojedinim trenucima bio sam pasivan na terenu. Nisam koristio bekhend udarce duž linija, kao što to inače radim, a to mi je jedan od najboljih udaraca. Danas nisam bio na terenu. U redu je, dešava se. To je sport i jednostavno, ovoga puta nisam uspeo", dodao je Đoković.

Del Potro će u finalu igrati protiv petog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala, koji je sinoć pobedio Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5).

2024 © - Vesti online