Ponedeljak 18.03.2013.
08:00
Smedia

Fantastične kokice sa dodacima

Začiniti svoje kokice
 

Kokice pečene u šerpi na jakoj vatri i na tek par kapi ulja je najzdraviji način njihove pripreme. Dodaci kojima možete pojačati njihov ukus dodaju se posle pečenja i zamenjuju so i druge pojačivače ukusa koji su opaki saveznici u nakupljanju masnih jastučića.

1. Čili papričica za ljubitelje ljutog

Tek ispečene kokice pospite s 3/4 kašičice čilija u prahu. Ovaj začin će vam malo "opeći" jezik, ali isplati se ako znamo da čili papričice ubrzavaju metabolizam i sagorevanje masti.

2. Susam i nori alge

Pomešajte dve kašičice prženog susama s pola kašike nori algi koje imaju slatkast ukus, a osim toga izuzetno su zdrave. Ove poznate alge obiluju vitaminima A, B, C, kao i kalcijumom i gvožđem.

3. Maslinovo ulje s dodacima

Dve kašike maslinovog ulja pomešajte s 1/4 belog luka u prahu i 3/4 suvog bosiljka, ovaj miks je idealan za sve ljubitelje mediteranske kuhinje.

4. Slatki duet cimeta i šećera

Odlična zamena za beli rafinisani šećer je onaj dobijen iz kokosa, koji sadrži dvostruko više gvožđa i četiri puta više magnezijuma, pa ne čudi što ovaj preliv za kokice nosi predznak zdravo. Izmešajte dve kašike kokosovog šećera s 1/4 čajne kašike cimeta, pospite po kokicama i uživajte!

5. Tamna čokolada i bademovo mleko

Ako ste okoreli sladokusac, ovaj spoj bi trebao da udovolji vašim zahtevnim nepcima: 50 grama tamne čokolade s udelom kakaa od najmanje 70 posto stavite u posudu s četiri kašike bademovog mleka i otopite na pari. Kada se smesa ohladi na sobnu temperaturu, prelijte preko kokica.

2024 © - Vesti online