Nedelja 17.03.2013.
01:36
Vestionline

Del Potro i Nadal u finalu Indijan Velsa

Zaslužen poraz Novaka Đokovića

Najboljeg tenisera današnjice u sjajnom maratonskom meču savladao Argentinac Huan Del Potro, nanevši mu tako prvi poraz u ovoj sezoni.

Đoković je bio prvi nosilac, a Del Potro je sedmi. Meč je trajao skoro tri sata, a Argentinac je pobedio zahvaljujući odličnoj igri i greškama Novaka u trećem setu.

Dobro je Nole otvorio meč, stigao do prvog seta tako što je pri rezultatu 5:4 napravio brejk, ali je u drugom setu Del Potro uspeo da stigne do brejka i zadrži prednost do kraja revanširaši se Đokoviću za gubitak prvog istim rezultatom 4:6.

Početak trećeg seta je nagoveštavao da će Đoković ipak stići do pobede. Nole je došao prvi do brejka iskoristivši prvu šansu za to u trećem setu, da bi zatim poveo sa 3:0 u gemovima. Kada se očekivalo da naš teniser posao privede kraju, Argentinac je uzvratio, vratio brejk i stigao do 3:3.

Fantastična partija Huana Martina del Potra

Del Potro je bio smireniji u završnici, pa je na 4:4 u gemovima uspeo je da stigne do novog brejka, a zatim i da meč privede kraju, pa je Novak završio Indijan Vels u polufinalu, kao i prošle godine.

Del Potro će u finalu igrati protiv petog nosioca Rafaela Nadala, koji je nadigrao Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Ovo je bio 16. međusobni duel španskog i češkog tenisera, a 13. trijumf Nadala, koji je ponovo pružio odličnu igru i pokazao da se vratio na teren na sjajan način.

Nagradni fond turnira u Indijan Velsu iznosi 5.030.408 dolara, a pobedniku će pripasti 1000 ATP bodova.

2024 © - Vesti online