Subota 16.03.2013.
18:51
Beta

Dačić: Ne mogu samo ja da popuštam Tačiju

Premijer Srbije se šest puta sastao sa Hašimom Tačijem u Briselu uz prisustvo Ketrin Ešton
 

"Oni ne prihvataju da zajednica srpskih opština ima izvršna ovlašćenja. Ostaje nam da vidimo da li je moguće doći do nekakvog dogovora. Mi više nemamo gde da popuštamo. Ne lažemo, ne cenjkamo se, i kažemo to otvoreno. Dogovor je moguć, ali smo još daleko od toga", rekao je Dačić novinarima u Nišu.

"Ako neko misli da će Srbi na Kosovu da se bave izdavanjem časopisa i da je to dovoljna nadležnost zajednice, onda smo mi daleko od dogovora. Dogovor jeste moguć, šest puta sam razgovarao s Tačijem, ali ako on smatra da ne mora da popušta da bi bilo dogovora, onda je veoma teško očekivati postizanje dogovora", rekao je premijer.

Povodom godišnjice nasilja nad Srbima i njihovim kulturnim i verskim spomenicima na Kosovu u martu 2004, on je rekao da bi to trebalo da bude pouka međunarodnim snagama da garantuju mir i bezbednost svim građanima Kosova i Metohije.

"To treba da bude pouka da međunarodne snage moraju da garantuju mir i bezbednost za sve žitelje Kosova i Metohije kako se to ne bi ponovilo u budućnosti", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online