Nedelja 17.03.2013.
00:41
Beta

Dačić: Vlada spremna da pomogne jugu Srbije

Osim Ivice Dačića (stoji), sastanku su prisustvovali i ministri Verica Kalanović, Goran Knežević i Žarko Obradović, kao i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković
 

"Drugi krajevi Srbije imaju svoje pokrajine, svoje regione, imaju svoja predstavništva u Briselu, koriste pare iz evropskih fondova i bogatiji postaju još bogatiji, a siromašniji još siromašniji. To ne može više tako", rekao je Dačić u niškom Narodnom pozorištu u kome je održan sastanak s predsednicima 28 opština sa juga Srbije.


Premijer je rekao da ukoliko ne dođe do promene, Srbija neće više razgovarati samo o problemima na Kosovu ili u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, nego će imati praznu teritoriju, što će za zemlju biti katastrofalno.


"Ako ne bude promene ponašanja, Srbija neće više razgovarati samo o problemima na Kosovu ili u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, nego ćemo imati sve prazniju teritoriju, i to će za Srbiju biti katastrofalno", rekao je Dačić.


Premijer je rekao da opštine sa juga Srbije moraju da se bolje organizuju i iskoriste spremnost vlade da im pomogne.


"To znači da ovi okruzi (Pčinjski, Jablanički, Toplički i Nišavski) aktivno sarađuju i artikulišu politiku koju ćemo svi zajedno ostvarivati preko državnih organa u Republici Srbiji, a za koju postoji spremnost", rekao je Dačić.


On je pozvao predstavnike sa juga Srbije da iskoriste činjenicu da je ova Vlada Srbije strateški opredeljena za razvoj juga zemlje.

2024 © - Vesti online