Subota 16.03.2013.
17:19
Srna

Crna Gora: Posvećeni smo Evropi i NATO-u

Premijer Crne Gore Milo Đukanović
 

Crnogorski premijer Milo Đukanović je u Briselu razgovorao sa ministrima inostranih poslova država Baltika i visokim zvaničnicima Poljske i Rumunije. Đukanović je rekao da je Vlada Crne Gore posvećane NATO i evropskim integracijama.

Iz crnogorske Vlade je saopšteno da su zvaničnici zemalja članica Alijanse podržali dalji procesu integracija Crne Gore i iskazali zadovoljstvo ostvarenim napretkom u svim oblastima.

"Ukoliko postoji ijedna zemlja koja ima jasnu perspektivu članstva, to je Crna Gora", naglasio je predstavnik Severnoatlantskog saveta iz Rumunije.

Na sastanku je ukazano na neophodnost integracije celog regiona, što, kako je ocenjeno, predstavlja garant dugoročne stabilnosti i ukupnog prosperiteta građana koji žive na zapadnom Balkanu.

"Polazeći od iskustava Rumunije, Poljske, Letonije i Litvanije zajednički je zaključeno da se procesi integracije u EU i NATO izuzetno prožimaju i da napredak Crne Gore u evropskoj integraciji znači i napredak ka Alijansi", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je inicirano održavanje ministarskog susreta Baltičke i Jadranske povelje tokom predsedavanja Crne Gore Jadranskom poveljom u drugoj polovini godine i dogovoren nastavak ekspertske podrške zvaničnoj Podgorici u daljim fazama integracije.

2024 © - Vesti online