Utorak 16.02.2010.
14:44 >> 16:07h
Tanjug

Koštunica: Nema potrebe za ujedinjenjem opozicije

"Tajkuni i strani faktori koji su stvarali partije su sada deo istorije"  

"Nema potrebe za stvaranjem novog DOS-a", istakao je Koštunica na konferenciji za novinare i naveo da, bez obzira na različite programe stranaka opozicije i načine na koje realizuju svoje ciljeve, one treba da insistiraju na raspisivanju izbora.

Te razlike su, po njemu, "dopunjujuće, komplementarne i omogućavaju da se na izborima dobije više".

"Mnogo je važnije da iza opozicije stoji još nešto značajnije i šire, a to je mnenje i raspoloženje naroda koji hoće promene i da smo svi mi saglasni u tome da su promene potrebne. Taj vid saradnje je dovoljan da se cilj postigne. U ovom trenutku je neophodno što šire okupljanje i opozicije i javnosti i nevladinih organizacija", rekao je Koštunica.


Na pitanje da li DSS, s obzirom na njegove optužbe da su aktuelnu vladu formirali tajkuni i strani faktori i da postoje tvrdnje da su tajkuni i strani faktori odigrali ključnu ulogu i u formiranju SNS, može da sarađuje sa naprednjacima, Koštunica je odgovorio da za DSS "postoji crta između stranaka koje su u opoziciji i koje čine većinu" i da je "to okvir u kome vidi saradnju sa njima".

"Opozicione stranke su upućene na saradnju, a sve ovo drugo što pominjete je nešto što je postalo deo istorije. Za nas u ovom trenutku, ne ulazeći u te druge procese, postoji crta između stranaka opozicije i stranaka koje čine većinu", kazao je lider DSS. 

2024 © - Vesti online