Subota 16.03.2013.
17:18
Vestionline, Kurir

Jovana ušla u istoriju sa tri MVP titule

Jedina sa tri različite MVP titule - Jovana Brakočević

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević je sa Vakifbankom osvojila titulu pobednika Lige šampiona, kao i nagradu za najbolju igračicu Finalnog turnira Lige šampiona.

Pre dve godine, Jovana Brakočević je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatne medalje na Prvenstvu Evrope i u Evropskoj ligi, a takođe je na oba takmičenja proglašena za najbolju igračicu.Ona je time postala jedina odbojkašica sa sve tri titule.

"Nisam znala za to. Drago mi je. Čak nisam ni sigurna da je to tako, ali, ako vi kažete", rekla je Jovana i ispričala kako je izgledala priprema za finale u kojem je igrala protiv reprezentativne saigračice Sanje Starović.

"Bilo je zanimljivo igrati meč protiv Sanje Starović. Pre finala Lige šampiona popile smo kafu i pričale kao da se ne igra meč za titulu, a posle duela smo izašle zajedno. To je jako lepa stvar."

O igranju u timu Vakifbanke Brakočevićeva kaže:

"Jako mi je drago što sam deo ovako dobre grupe ljudi. Jasno mi je šta smo postigli, kakva je veličina ovog uspeha.Ovo je moja najuspešnija sezona u klubu od kada igram odbojku. Najlepše je što smo dobili sve što smo poželeli, a nije bilo nikakvih pritisaka. Ipak kada sam stigla u Tursku cilj je bio da se sve osvoji. To mi je izgledalo kao veliki zalogaj i nisam znala da li ćemo uspeti. Međutim kako je sezona odmicala shvatala sam da igramo dobro i napredujemo zajedno."

Jovan Brakočević je govoreći o svojoj igri istakla:

"Nisam dostigla limit, ali sam popravila i promenila dosta toga. Bogu hvala trener je veliki radnik i dovoljno je reći ja želim da popravim to i to. Na sledećem treningu potpuno je posvećen onome što je čuo".

Brakočevićeva ne razmišlja o reprezentaciji.

"Očekuje nas mnogo takmičenja, ali to je još daleko. Razmišljam sada samo o klubu", dodala je ona.

2024 © - Vesti online