Subota 16.03.2013.
13:26
Srna, Beta

Jovanović: Mamićevo hapšenje dokaz da je HR uređena država

Mamić: Jovanović ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko
 

"Mogu samo reći da takvi istupi nisu vredni mojih reči", rekao je Željko Jovanović novinarima u Zagrebu.

Na pitanje o brzini kojom je Mamić završio u pritvoru, Jovanović je rekao da nije reč o politici, već o dokazu da je Hrvatska uređena država u kojoj niko ne može da bude vređan po nacionalnoj, verskoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Posle noći provedene u pritvoru, Mamić će danas biti ispitan u Opštinskom državnom tužilaštvu, koje će odlučiti hoće li za njega tražiti pritvor.

Izvršni predsednik Dinama izjavio je juče u jednoj radio emisiji da Željko Jovanović kao Srbin i kao čovek koji nikad nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko".

"Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država i da niko ne može vređati po verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi", rekao je Jovanović.

Josipović: Zloćudno agresivne izjave prema svim Srbima

Hrvatski predsednik Ivo Josipović najoštrije je osudio Mamićeve izjave.

"Reči kojima je lično, najvulgarnije i primitivno, izvređao ministra Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u celini", naveo je Josipović.

 

Mamić je inače angažovao čak pet advokata, a jedan od njih je celi slučaj nazvao cirkusom.

"Verujem da će biti smrtna kazna - streljanje. Kakva je ovo situacija i kakva je ovo država? Postali smo cirkus država... Luda država, ludi ljudi", rekao je Mamićev advokat Ante Madunić.

Hrvatski premijer Zoran Milanović, koji je i predsednik SDP-a, osudio je Mamićev istup, koji je povezao sa njegovim nedavnim učestvovanjem na skupu HDZ-a u Zagrebu.

"To je taj novi HDZ, nova snaga. Koliko je god to grozno, toliko je ipak u toj grozoti dobro da ljudi vide kako se razlikujemo. Mi smo dva sveta, te razlike su puno dublje nego što sam mislio", rekao je Milanović.

2024 © - Vesti online