Subota 16.03.2013.
09:44
Vestionline

IV: Del Potro pobedio Mareja za polufinale

Strpljivom igrom do polufinala - Huan Martin Del Potro

U prvom setu, pri rezultatu 5:4 za Mareja, dvojica tenisera su odigrali najduži poen u meču od 43 razmenjena udarca, i na kraju ga je dobio Britanac, pošto se Del Potru nije isplatila strpljiva taktika. Ušlo se u taj brejk, uz devet mini brejkova Marej je iskoristio drugu set loptu i slavio sa 7-5 nakon što je Del Potro izbacio bekhend u aut.

Već u drugom gemu drugog seta Del Potro je napravio brejk bez izgubljenog poena i preuzeo kontrolu tokom seta. Argentinac je rutinski osvajao gemove na svoj servis, počeo da igra ofanzivnije što mu je i donelo bolje rezultate, propustio je još dve brejk šanse, ali  je drugi set rešio u svoju korist sa 6:3.

Treći set se završio brzo. Obojica tenisera su počeli da igraju napadački, ali nisu iskoristili nekoliko brejk lopti, sve do kraja trećeg gema kada je Del Potro oduzeo servis Britancu i završio set sa 6:1. Tokom celog meča Argentinac nije dozvolio nijedan brejk rivalu, a jedine dve brejk šanse spasao je na početku trećeg seta.

U polufinalu Del Potro će igrati sa Novakom Đokovićem. Dvojica tenisera sastali su se do sada deset puta, a Srbin je zabeležio osam pobeda, poslednju u polufinalu turnira u Dubaiju.

2024 © - Vesti online