Subota 16.03.2013.
00:05
Vestionline

Novak: Conga mi je pomogao svojim greškama

U drugom setu nije izgubio poen na svoj servis - Novak Đoković

Novak Đoković se plasirao u polufinale Indijan Velsa pobedom nad Žo Vilfredom Congom rezultatom 6:3, 6:1 za samo 54 minuta, a posle meča je izrazio žaljenje što i njegov suparnik nije igrao na svom nivou.

"Veoma sam srećan zbog partije koju sam pružio danas. Mislim da Žo nije igrao najbolje, servis mu nije išao baš dobro, a to mi je olakšalo posao. Obraćao sam pažnju jedino na svoju igru, nisam se brinuo za to kako se on oseća. Kada je bilo važno, nisam mu dao da uhvati priključak i želeo sam da ostanem koncentrisan na posao koji treba da obavim, pa je moja partija bila prilično dobra", rekao je Novak.

Njemu je trijumf u četvrtfinalu Indijan Velsa 22. u nizu, a poslednji put poražen je 31. oktobra od Sema Kverija, koga je na ovom turniru pobedio pre Conge.

Francuski teniser je izjavio da je potpuno razočaran načinom na koji je igrao.

"Napravio sam mnogo grešaka, bilo mi je preteško da igram duže poene i da zadržim lopticu u polju. Ne zato što je Novak na mene izvršio veliki pritisak, jednostavno, sve što sam uradio, bilo je pogrešno", rekao je.

Zanimljivo je da Novak u drugom setu nije izgubio nijedan poen u gemovima na svoj servis, a napravio je 14 direktnih poena, a da nije imao nijednu neiznuđenu grešku.

U polufinalu će Đoković igrati protiv Huana Martina del Potra koji je pobedio Endija Mareja sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:1.

2024 © - Vesti online