Petak 15.03.2013.
17:29
B92

KPS oduzima srpska dokumenta

Srbi upozoravaju da bi "naizgled mali incidenti mogli da prerastu u veći sukob"
 

Srbi u Suvom Dolu navode da su policajci albanske nacionalnosti sinoć oduzeli vozačku dozvolu jednom meštaninu zato što je izdao MUP Srbije, nakon čega su organizovali protest u tom naselju.


Oni tvrde da su lična dokumenta prethodnih dana oduzeta još nekim Srbima iz tog dela grada.


Zamenik predsednika opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić osudio je "maltretiranje i učestalo uznemiravanje" meštana Suvog Dola i upozorio da "naizgled mali incidenti mogu da prerastu u veći sukob".


"Imajući u vidu da su u toku pregovori, koje Beograd i Priština vode u Briselu smatramo da akcije Regionalne policije KPS-a nisu dobre u ovom trenutku i da oduzimanje dokumenata samo zato što su izdata od strane Republike Srbije izaziva dodatnu uznemirenost i brigu ovih ljudi", rekao je Spirić za agenciju Beta.


"Zalažemo se da kontrola šverca i drugih vidova kriminala bude svakodnevna, ali ovo što poslednjih dana doživljavaju meštani ovog etnički mešovitog sela je za svaku osudu", rekao je Spirić i u ime lokalne samouprave zatražio da se "učestali problemi, ako ih ima, rešavaju u koordinaciji sa severnom policijskom stanicom KPS-a" i predstavnicima Suvog Dola.

2024 © - Vesti online