Petak 15.03.2013.
15:12
Beta

Prištinski mediji: EU traži kompromis u dijalogu sa Srbijom

Glasila na Kosovu opširno izveštavaju o poseti visoke predstavnice EU, a dnevnik Koha ditore piše da je Eštonova zatražila "proširena ustavna ovlašćenja" za asocijaciju srpskih opština.

Ketrin Ešton (desno) sa državnim vrhom Srbije

"Brisel je predložio šira ovlašćenja za asocijaciju srpskih opština. Priznaće im se i pravo da predlažu kandidate za zvaničnike koje biraju centralne institucija. Eštonova je prenela stav samoproklamovanom kosovskom vođstvu, iako o tome nije govorila pred medijima", piše Koha ditore.

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da Eštonova nije postavila nikakav uslov koji Kosovo treba da ispuni u okviru normalizacije odnosa sa Srbijom, naveo je dnevnik Kosova sot.

Dnevnik Lajm piše da je Eštonova pohvalila konstruktivnost strana u dijalogu, ističući da je došlo do vidljivog napretka i da je od izuzetnog značaja ostvarivanje svih do sada postignutih sporazuma. Kosovski i srpski predstavnici su tokom jučerašnjih sastanaka s Ketrin Ešton dali znake da se na sastanku 20. marta može postići neki dogovor, piše Ekspres.

2024 © - Vesti online