Subota 16.03.2013.
08:00
Beta

Beg u sunčanu Floridu

Sombrero "bič" park na Floridi
 

Ne nosi Florida tek tako nadimak – sunčana država (Sunshine State). Ovaj raj na jugoistoku SAD poznat je kao magnet za sunce, pa tako i ovog marta, baš kao i minulog februara, toplih sunčanih zraka ne manjka.

Osim što je raj za ljubitelje sunca, Florida može biti i raj za one sa plitkim džepom, ukoliko znaju kako da iskoriste njene prednosti. Primera radi, letovalište sa priložene fotografije „Sombrero Beach Park“ nudi pregršt besplatnog sadržaja i za sve one koji ne odsedaju tu. Na raspolaganju su tereni za odbojku, predela za piknik i roštiljanje...
 

Za one koji vole nešto mirniji odmor, savršen izbor je čuvena plaža ostrva Ki Largo (Key Largo). Magični predeli ušuškani u zvuke talasa kao stvoreni su za odmaranje i leškarenje na peščanim plažama. Duge šetnje i zalasci sunca na ovom ostrvu spadaju među najlepše doživljaje na svetu.

Ljubiteljima istorije i znamenitiih ličnosti pažnju će privući bašta „Key West Historic Memorial Sculpture Garden“. Na jednom mestu u zelenom ambijentu smešteno je trideset osam bronzanih bisti koje predstavljaju najvažnije ličnosti u istoriji Floride, a ulaz je – besplatan.
 

Iako mnogi Amerikanci Floridu ne vide kao savršeno porodično okruženje, ova američka savezna država i u tom slučaju ima nekoliko asova u rukavu. Jedno od prijatnijih iznenađenja je i Anina plaža (Anne’s Beach). Ovaj peščani predeo uz bistre okeanske vode svojevremeno je izglasan za jednu od nalepših plaža za užitak cele porodice. Tu su i brojni zabavni parkovi koje su uredili čuveni filmski studiji Dizni i Univerzal.

Čak i u svom imenu florida krije tragove sunca i cveća. Naime, Floridu su „otkrilI“ Španci u vreme Vaskrsa (Pascua Florida) pa otuda i ime koje ukazuje na to da je ovo zemlja puna cveća.

2024 © - Vesti online