Petak 15.03.2013.
12:08
Vestionline, Beta

JSL: Partizan dočekuje OFK, Zvezda u Nišu

Utakmica između Partizana i OFK-a igraće se u nedelju od 18 sati, dok će se meč u Nišu igrati istog dana od 13 časova.

OFK je posle odličnog finiša jesenjeg dela sezone loše počeo nastavak prvenstva, u kojem je zabeležio dva ubedljiva poraza i remi, a izgubio je i od Vojvodine u polufinalu Kupa u sredu (1:0). Branilac trofeja Partizan je, za razliku od narednog rivala, odlično počeo prolećni deo sezone i dobio sve tri utakmice.

Niški Radnički će veoma motivisan dočekati beogradske crveno-bele, pošto je posle početnog remija zabeležio dve minimalne pobede, koje će klubu sa "Čaira" mnogo značiti u borbi za opstanak. Zvezda je u pretprošlom kolu odigrala nerešeno sa Radom, pa joj je pobeda neophodna kako bi ostala u trci s Partizanom za šampionsku titulu.

Trećeplasirana Vojvodina trebala bi da dočeka u nedelju od 17 sati Donji Srem, ali se ovaj duel neće igrati predstojećeg vikenda zbog zaleđenog terena na stadionu u Novom Sadu, a očekuje se da još neki mečevi budu odloženi iz sličnih razloga.

"Utakmica između Vojvodine i Donjeg Srema predstavlja veliki problem, jer je teren na stadionu 'Karađorđe' zaledđen, a na tom stadionu će i reprezentacija Srbije uskoro dočekati Škotsku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", rekao je agenciji Beta komesar za takmičenje Super lige Branislav Delić.

Sloboda na svom terenu u Užicu od 14,30 igra protiv Jagodine, a u nedelju u isto vreme Javor u Ivanjici dočekuje BSK iz Borče.

Javor je u odličnoj formi od početka prolećnog dela sezone, ali i pored toga osvojio je samo četiri boda, međutim ostvario je važnu pobedu na svom terenu protiv Jagodine u prvoj utakmici polufinala Kupa.

BSK je, s druge strane, u lošoj formi, pošto je klub iz Borče došao do samo jednog boda u poslednje tri utakmice, i to protiv Vojvodine u prošlom kolu kada su Novosađani tek u poslednjim sekundama utakmice izjednačili na 3:3.

Sve ostale utakmice igraće se u subotu od 14.30, a Novi Pazar će kod kuće igrati sa poslednjeplasiranim Smederevom meč koji će za obe ekipe biti važan u borbi za opstanak. Međutim, i ovaj meč je pod znakom pitanja, jer je teren u Novom Pazaru natopljen vodom, pa je moguće odlaganje za utorak.

Radnički 1923 će u Kragujevcu u istom terminu igrati protiv kulskog Hajduka, dok će Rad na Banjici dočekati Spartak iz Subotice.

2024 © - Vesti online