Petak 15.03.2013.
11:35
Vestionline, B92

Nikolić: Evropa i naredne sezone u Kragujevcu

Ispunili smo ambicije kluba - Miroslav Nikolić

Kragujevčani su pobedom u Splitu 81:63 kolo pre kraja regularnog dela sezone osigurali bar petu poziciju u ABA ligi, koja sledeće sezone vodi u Evrokup.

"Šuterski i jakim skokom smo ih slomili. Izvesno je sada da smo najmanje peti na tabeli i time smo ostvarili klupsku ambiciju, dovodimo Evropu naredne sezone u Kragujevac", zadovoljan je Nikolić.

Radnički je uspeo da slavio na nezgodnom gostovanju kod ekipe koja se bori za opstanak, sedam dana nakon poraza u Zadru.

"Bili smo ovde par dana nakon katastrofalno odigrane utakmice u Zadru, pa sam se malo i uplašio ove. Mislim da smo bolja ekipa od Splita, iskusnija i individualno kvalitetnija. Smatram da možemo dobiti svakoga, ali isto tako i izgubiti. Nisu mi samo jasni ovi povici s tribina za domaćeg trenera Erjaveca, pa nije on kriv što mu je pet ili šest igrača van stroja. Zahvaljujem se Splićanima na gostoprimstvu, želim im da se i naredne sezone nadmećemo u ABA ligi", rekao je Nikolić.

Pobeda u Splitu lišava Nikolićeve igrače grča u poslednjem kolu protiv Zvezde.

"U poslednjem kolu sledi nam prvi put nadmetanje za prestiž u Jadranskoj ligi, pobeda nad Zvezdom garantuje nam fajnal-for. To nismo planirali pre sezone, ali nećemo ni ispuštati takvu priliku. Ostaje kalkulacija šta će biti u susretu Zvezda - Budućnost, ali mene zanima pobeda pred Kragujevčanima, da sačuvamo nepobedivost koja traje još od oktobra prošle godine. Ova generacija je iznedrila dobru ekipu, u poslednjih 40 minuta potrudićemo se da ostvarimo maksimum sezone jer to, pre svega, zaslužuju naši igrači", zaključio je Muta Nikolić.

2024 © - Vesti online