Četvrtak 14.03.2013.
21:02
Beta

"Srbija zaslužila datum za početak pregovora"

Potpredsednica Vlade za evropske integracije: Suzana Grubješić
 

U saopštenju kabineta potpredsednice Vlade izdatom nakon samita Evropske narodne partije (EPP) u Briselu, navodi se da je Grubješić rekla na tom skupu da Vlada Srbije svojim potezima neprekidno pokazuje da je posvećena ispunjavanju dogovorenog u
pregovorima i unutrašnjim reformama.

"Zatražila sam podršku za Srbiju u njenim naporima da što pre otpočne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji i rekla da smo mi svesni da u Evropi vlada kriza, da je kriza i u evro zoni, ali da ipak postoje zemlje koje žele da postanu članice Evropske unije.

Među tim zemljama je svakako i Srbija. Ja mislim da su razumeli poruku i da
će ova grupacija dati podršku Srbiji gde god to bude potrebno", kazala je Grubješić.

Potpredsednica Vlade je navela da je od svojih sagovornika dobila snažna uveravanja da Srbija pripada Evropi u istorijskom, geografskom, ekonomskom, kulturnom pogledu, i da je potrebno da ta pripadnost postane i institucionalna.

"Nikada nismo bili bliži EU. Mi smo dali svoj maksimum, ne na rečima, već na delima. Odluka je na Uniji. Mi reforme nastavljamo bez obzira na sve, jer je to u našem interesu, mi želimo da imamo uređeno i funkcionalno društvo", poručila je Grubješić u Briselu.

Skup EPP koja okuplja stranke desnice u zemljama EU, održava se, kao i skupovi ostalih političkih krila zastupljenih u Evropskom parlamentu, uoči Evropskog saveta - samita EU, koji okuplja šefove država ili vlada svih zemalja članica EU.

2024 © - Vesti online