Četvrtak 14.03.2013.
17:31
Vestionline, Telegraf.rs

Mađari protiv povratka Nataše Janić?!

Ponovo u "procepu" - Nataša Janić Dušev

Trostruka olimpijska šampionka u kajaku Nataša Janić je zbog nemogućnosti da naredne dve godine vesla za Srbiju, odlučila da se ponovo takmiči pod zastavom Mađarske. Međutim, javno mnenje u Mađarskoj ne gleda blagonaklono na to...

Čitaoci mađarskog "Haon" glasali su u anketi da li Nataša Janić treba da se vrati, a čak 77 procenta ljudi ne želi da se ponovo takmiči pod mađarskom zastavom. Za njen povratak je tek 20 odsto ljudi, dok tri procenta ne zna šta je kajak.

Iako je pre nekoliko meseci izjavila da će veslati samo za Srbiju ili će u suprotnom pauzirati ako treba, Nataša je vrlo brzo promenila mišljenje kada se suočila sa pauzom. Zanimljivo je da je isključila sve telefone i obrisala nalog sa Fejsbuka tako da niko od nadležnih iz OKS ne može da je nađe.

Mađari su na sajtu lista ostavljali mnogobrojne komentare u kojima su Janićevu nazivali i nacionalnim izdajnikom. Evo nekih komenatara:

- Nacionalni izdajnik!

- Državljanstvo se ne menja kao dnevni veš. Slučaj Nataše Janić je dobar primer "odanosti" i problema višestrukog državljanstva. To je tako ne samo u sportu, već i u politici.

- Nataša je talentovana, uspešna sportistkinja, karakter u sportu. Što se vaspitanja tiče, rezultat je sledeći: nije bitan ni dom, ni Bog, ni porodica, samo novac i novac.

- Nema potrebe da nam Nataša Dušev Janić dolazi i drugi put. Ovakvim svojim odnosom pokazala je sve. Ostani tamo gde jesi. Nama trebaju sportisti koji su ponosni na to što su Mađari!
- Nije bilo potrebe za celim ovim cirkusom. Novac treba trošiti na mlade i talentovane ljude, a ne na ovakve prevrtljive pojedince.

2024 © - Vesti online