Četvrtak 14.03.2013.
13:16
R. Lukić - Vesti

Učinićemo sve za Šešeljevu slobodu

On je rekao da se sreo sa haškim optuženicima među kojima i sa Mladićem, Karadžićem i Šešeljom.
 

- Oni su čvrsti i dobro podnose zatočeništvo - dodao je Božović, ali nije govorio o detaljima susreta.
 

Državni sekretar je "Vestima" rekao da se u Nemačkoj sreo i sa sveštenikom Milanom Pejićem, koji je sada vršilac dužnosti episkopa srednjoevropskog, ali i sa vladikom Konstantinom.

- Obične su izmišljotine da je vladika u kućnom pritvoru. Čovek živi sasvim normalno. On će se vratiti u Beograd, a tamo će o njemu odlučivati Sinod i patrijarh - rekao je Božović. Srpski državni sekretar je tokom boravka u Nemačkoj imao prilike i da pobliže upozna dijasporu.

- Na CeBIT-u sam sreo naše ljude koji su se ukorenili u poslovnim i naučnim krugovima i to može samo da nas raduje. Naravno, moramo čvršće da sarađujemo. Moj utisak je da naši ljudi imaju veliku želju da ostanu u vezi s maticom, da nauče decu srpskom jeziku i kulturi i da među njima i duhovnost postoji - smatra Božović.
 

Bez priznanja lažne države


- Srbija nikad neće priznati lažnu državu Kosovo. Nećemo se nikada odreći da pomognemo Srbima i drugim nealbancima koji priznaju državu Srbiju. Naročito se nećemo odreći mogućnosti da štitimo SPC i sve naše manastire i crkve na Kosmetu - rekao je Božović. 

2024 © - Vesti online