Sreda 13.03.2013.
20:08
Vestionline, Beta

Vojvodina pobedila OFK sa 1:0 u Kupu

U sjajnoj golgeterskoj seriji - Abubakar Oumaru

Pobedonosni pogodak na stadionu "Karađorđe je postigao kamerunski internacionalac Oumaru Abubakar u 71. minutu.

Vojvodina je imala brojne šanse, a OFK nije uputio šut ka golu Novosađana.

Voša je sve vreme imala inicijativu i brojne šanse, a OFK je u više navrata spasao sjajni golman Milan Lukač koji je u prvom poluvremenu odbranio tri vrlo izgledne prilike. "Lale" su u 42. minutu imale najbolju šansu, kada je Oumaru promašio loptu s pet metara.

Vojvodina je po jakoj kiši i pred 8.000 gledalac još agresivnije krenula ka golu gostiju. Posle nekoliko propusstenih prilika, Enver Alivodić je u 60. minutu pogodio stativu. Sve to vreme OFK je branila svoj gol, a povremeno je pokušavala da istrči u kontranapade, ali bez uspeha.

Vojvodina je povela u 71. minutu. Đorđe Šušnjar je proigrao Alivodića, on je prošao po desnoj strani i centrirao na drugu stativu, a Oumaru je u padu glavom uspeo da stavi loptu u mrežu. Tu se nisu nastavili napadi domaćih, koji su u 80. minutu ponovo zatresli mrežu, ali je sudija poništio gol Branislava Trajkovića zbog ofsajda.

Trener Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je da su njegovi fudbaleri danas protiv OFK Beograda odigrali najbolju partiju od kada je on u klubu i dodao je da je zadovoljan pobedom od 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

"Ovo je danas najbolja partija mojih igrača od kada sam ja u Vojvodini. To sam i očekivao uz ovakav ambijent, kvalitet i želju... Protivnik je bio odličan, imali smo mnogo šansi, ali nisam zadovoljan rezultatom. Ne čak ni realizacijom, jer je (golman OFK-a Milan) Lukač odbranio neke nemoguće situacije", rekao je Vignjević za televiziju Arena sport posle meča.

Trener "lala" je kazao da je zadovoljan pobedom bez primljenog gola.

"Nadam se da će fudbaleri nastaviti i u sledećim utakmicama. Plašio sam se danas brzih napadača Vojvodine... Dali smo samo jedan gol, ali je to dobra prednost, nadali smo se bilo kakvoj bez primljenog gola. Znam da OFK Beograd može mnogo bolje nego danas", rekao je Vignjević.

Vojvodini je poništen gol Branislava Trajkovića zbog ofsajda.

"Moj utisak je da Trajković nije bio u ofsajdu jer je došao iz drugog plana, ali to nije bio moj ugao, to je bio sudijin ugao i ja verujem u njegovu procenu", rekao je Vignjević.

OFK nije imala nijednu šansu danas, ali trener beogradskog tima Zoran Milinković nije bio nezadovoljan.

"Rezultat je aktivan i hoću da verujem da će OFK Beograd za mesec i po dana biti mnogo bolji tim. Momci su opterećeni prethodnim porazima. Danas su izgarali na terenu, a Lukač nas je držao u rezultatu. Utakmica je bila teška, ali je rezultat vrlo aktivan", rekao je Milinković, čija ekipa je zabeležila treći poraz od početka prolećnog dela sezone.

"Činjenica je da smo u neprijatnoj seriji, ali verujem u ono što smo radili i da ćemo doći u željenu formu", rekao je Milinković.

Revanš utakmica se igra 14. aprila u Beogradu.

U prvom polufinalnom meču, Javor je u Ivanjici pobedio Jagodinu sa 1:0.

2024 © - Vesti online