Sreda 13.03.2013.
16:52
Beta

Vodite računa: Najjeftiniji Dis, najskuplji Merkator

Ko vodi računa gde kupuje - bolje prođe

APOS je naveo da je detaljnije upoređivanje cena u novosadskim trgovinama pokazalo da veliki trgovinski lanci imaju velike oscilacije u cenama od grupe do grupe proizvoda.


U Maksiju su cene mesa i mesnih prerađevina niže od prosečnih, dok su u istom marketu cene pirinča, testenina i hleba najskuplje.


"Nameće se zaključak da nas trgovinski lanci reklamom privuku da kod njih najpovoljnije kupimo meso, a na onom što nam je neophodno kao prilog uz glavni ručak platimo naskuplje u gradu", saopštio je APOS.


Za kupovinu mesa i mesnih prerađevina ubedljivo najviše novca potrebno je u Merkatoru, dok su za kupovinu istih najjeftiniji Tempo i Dis.


"Ukoliko posle kupovine mesa u najjeftinijem marketu kupite hleb, testeninu i pirinač znajte da ćete proći skuplje nego u bilo kom drugom marketu u Novom Sadu", saopštio je APOS.


Za voće i povrće najviše novca potrebno je izdvojiti u Univereksportu, Rodi i Maksiju, dok su cene niže od prosečnih u Disu, Tempu i Idei. Mleko, margarin, sir najeftiniji su u Tempu i Idei, a najskuplji u Mekratoru.


APOS je obavio monitoring cena namirnica u marketima i supermarketima Tempo, Roda, Merkator, Maksi, Idea, Univereksport i Dis, a za odabir namirnica i pakovanja poslužio im je sadržaj "potrošačke korpe" Republičkog zavoda za statistiku, iz koje je odabrano 59 proizvoda.

2024 © - Vesti online