Sreda 13.03.2013.
15:20
Beta

DS izumire: U Kruševcu 25 demokrata prešlo kod Petrovića

Malo pomalo, pa neko od demokrata pređe kod Dušana Petrovića u novu stranku
 

Član tog odbora Miodrag Đidić rekao je da su odboru između ostalih pristupili jedan od osnivača DS-a u Kruševcu Ranka Radonjić i donedavni predsednik Okružnog odbora DS Goran Krasić.


Prema njegovim rečima, Zajedno za Srbiju je do sada pristupnicama u Kruševcu podržalo 180 ljudi, od kojih je devedeset odsto bivših članova Demokratske stranke.


"Cilj je da u buduću stranku 'Zajedno za Srbiju' ulaze ne samo bivši članovi DS već i ljudi koji se do sada nisu bavili politikom, a žele da podrže naš program", kazao je Đidić koji je bio poslanik i odbornik DS.


On je najavio i da bi za dvadesetak dana u svim opštinama Rasinskog okruga trebalo da budu formirani Inicijativni odbori za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju.


Đidić je podsetio da je decentralizacija Srbije okosnica programa te stranke i dodao da je glavni razlog što je napustio DS taj što tu ideju nije mogao da sprovede.


Đidić je kazao i da će ubuduće u lokalnom parlamentu on i Goran Krasić biti odbornici Zajedno za Srbiju i da očekuje da neće biti jedini, ali nije precizirao ko će im se od doskorašnjih stranačkih kolega pridružiti.


DS je do sada imala 12 odbornika u skupštini grada i uz dva odbornika Ujedinjenih regiona Srbije je u opoziciji.

2024 © - Vesti online