Sreda 13.03.2013.
12:25
B92

Novak: Dimitrov me je greškama vratio u meč

"Nisam ništa posebno uradio kako bih se vratio u meč" - Novak Đoković

"Počeo sam baš sporo, bio sam loš na startu meča, što nisam očekivao niti želeo. Nisam ništa posebno uradio kako bih se vratio u meč, on mi je dao šansu za povratak sa četiri duple greške (kada je servirao za set). Pokušao sam da odigram dobro, osvojio sam taj-brejk i onda sam igrao kako treba u drugom setu", izjavio je Novak posle pobede 7:6, 6:1.

Đoković je priznao da je Dimitrov diktirao ritam u poenima, a da se on trudio da se održi u poenu.

"Ovo nije bio baš lep meč za gledanje. Bilo je mnogo neiznuđenih grešaka, obojica smo delovali prilično lenjo na terenu. Pokušavao sam da ostanem pozitivan i miran, da čekam svoje šanse i mislim da je to najveći plus sa ovog meča", dodao je prvi teniser sveta.

Takođe, Novak je na konferenciji za novinare rekao da je u poslednje vreme najviše radio na dva aspekta igre – na efektivnosti servisa i na češćim izlascima na mrežu.

Na pitanje da prokomentariše igru mladog Bugarina, Đoković je odgovorio:

"Očigledno je da mu je potrebno iskustvo. Mora konstantno da beleži dobre rezultate na svim podlogama kako bi postao vrhunski teniser".

Đoković protiv Sema Kverija, rivala u osmini finala, vodi sa 4:1 u pobedama, ali je Amerikanac dobio poslednji meč, prošle godine u Parizu. To je i Novakov jedini poraz od US Opena. Kveri ima 25 godina, trenutno je 23. na svetu, a u karijeri je osvojio sedam titula.

"Pobedio sam ga u nekoliko mečeva, on je slavio prošli put u dvorani. Ipak, tamo su drugačiji uslovi. Videćemo šta će sada biti. Igraćemo pred njegovom publikom – on ima odličan servis i voli da igra na velikoj sceni", zaključio je Đoković.

Kveri: Rizikovaću protiv Novaka

 

Američki teniser Sem Kveri izjavio je da će protiv Novaka Đokovića pokušati da uživa na terenu i da će dosta rizikovati u igri.

 

"Nadam se da ću igrati dobro. Biću agresivan i nadam se da će neke loptice otići u moju korist na važnim poenima, na brejk loptama ili prilikom izjednačenja. Izaći ću i pokušaću da uživam na terenu. Možda ću morati i da radim neke stvari koje inače ne volim i nadam se da će mi se to isplatiti. Osećam da sam vredno radio kako bih zaradio taj status. Svi su imali svoju priliku kao američki broj jedan – Rodik i Fiš, Blejk i Izner, sada je moj red", rekao je 25-godišnji Kveri.

2024 © - Vesti online