Sreda 13.03.2013.
04:09
B92

Otkriven fosil vanzemaljca (VIDEO)

Foto: Ilustracija
 

Rad koji je objavio međunarodni tim naučnika prikazuje slike meteorita napravljene pod mikroskopom na kojima se vide oblici koji podsećaju na primitivne organizme. Autori su ubeđeni da je to dokaz panspermije - hipoteze da život postoji u celom Univerzumu i da ga prenose meteoriti i asteroidi.

Ipak, skeptici već dovode u pitanje metodologiju njihovog rada. Profesor Čandra Vikramasinge iz Bekingemskog centra za astrobiologiju tvrde da je zaista reč o dokazu postojanja vanzemaljskog života. On je bio vođa tima naučnika koji su rad objavili u Žurnalu o kosmologiji. Istraživali su 628 predmeta, koji su "jasno identifikovani kao mogući delovi meteorita", koji se raspršio nad Šri Lankom. Na tri komada pronašli su fosilizovane biološke strukture utisnute u kamen.

Profesor Vikramasinge, matematičar po struci, tvrdi da su mikrobi iz svemira stigli na našu planetu na kometi i da su se zatim "razmnožili" u oblik života kakav je nama poznat pre 3,8 milijardi godina. On, takođe, veruje da su patogeni poput SARS virusa stigli na Zemlju iz dubokog svemira.

"Mi smo svi vanzemaljci i imamo iste kosmičke pretke", rekao je kada je objavljena njegova januarska studija, koja je bila žestoko kritikovana u naučnim krugovima.

2024 © - Vesti online