Sreda 13.03.2013.
10:35
Beta

Milinković: Nisam izgubio veru u svoju ekipu

Zoran Milinković

"Ni u jednom trenutku, i pored loših rezultata na početku prolećnog dela sezone, nisam prestao da verujem u svoju ekipu. Znam da mogu bolje jer smo naporno trenirali tokom ovih zimskih priprema i sada želim da to naplatimo, počevši od utakmice sa Vojvodinom", rekao je Milinković.

On je rekao da je Vojvodina proglašena za favorita za osvajanje Kupa čim su bili poznati svi polufinalisti tog takmičenja.

"Čim su bile poznate četiri ekipe za polufinale Kupa javnost je Vojvodinu proglasila kao glavnog favorita za osvajanje trofeja. Žreb je hteo da mi izvučemo baš njih, ali nam to nije prvi put da dobijemo favorita po oceni javnosti. Na mojoj ekipi je da im se suprostavimo", rekao je trener "romantičara".

Milinković je kazao da Vojvodina pored nekoliko mladih igrača ima veoma iskusnu ekipu.

"Svakako imamo rešenja za njihove napadače, ali moram da napomenem da oni izuzev par mladih igrača imaju veoma iskusnu ekipu sa dosta superligaškog iskustva, kao i da su svi fudbaleri veoma pažljivo birani i svako poseduje neki poseban kvalitet", smatra Milinković.

On je rekao da veruje da njegova ekipa neće podleći pritisku i da će pokušati da izvuče povoljan rezultat iz prvog meča.

"Nismo u poziciji da im pretimo, već smo tu da se nadigravamo i da u 180 minuta tražimo svoju šansu. Vojvodina je jedan dobar i izuzetno kvalitetan tim, pa nas na gostovanju u Novom Sadu očekuje težak posao. Nećemo kalkulisati, svakako ćemo sa gostovanja pokušati da izvučemo povoljan rezultat i verujem da moja ekipa neće podleći pritisku i nepovoljnom rasporedu utakmica u ligi i Kupu", rekao je on.

Na pitanje novinara da li je tačna ocena javnosti da je OFK zapostavio prvenstvo kako bi se usredsredio na Kup, Milinković je rekao da to nije tačno.

"Uopšte se ne slažem sa tim, mislim da to nema veze sa vezom. Istina je samo to da smo hteli da udjemo u dobar ritam od samog početka polusezone, ali u životu i fudbalu jednostavno ima takvih momenata kada ste u krizi", rekao je Milinković.

Trener ekipe sa Karaburme je istakao da su svi igrači zdravi i da nema problema sa povredama, ali da će biti određenih promena u sastavu u odnosu na prethodni meč sa Hajdukom u Superligi.

Kapiten OFK Beograda Nemanja Nikolić rekao je da njegova ekipa nije u mogućnosti da preti Vojvodini s obzirom na loše rezultate na početku prolećnog dela sezone.

"Posle neprijatnih rezultata u prvenstvu nismo u mogućnosti da pretimo Vojvodini. Naš cilj je samo da se vratimo pozitivnim rezultatima, počevši od tog meča. Svakako bi nam mnogo značio pogodak u Novom Sadu", rekao je Nikolić.

Utakmica između Vojvodine i OFK Beograda igraće se u danas od 18 časova na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

2024 © - Vesti online