Utorak 12.03.2013.
22:52
Vestionline, Sportske.net

LŠ: Barsa "razbila" Milan, prošla i Galata

Lionel Mesi sa dva gola već na poluvremenu nadoknadio minus iz Milana

Dvostruki strelac za Barselonu bio je fantastični Lionel Mesi, dok su po jedan gol postigli David Vilja i Đordi Alba u drugom poluvremenu.

Krcati "Kamp Nou" eksplodirao je već u 5. minutu, kada je Mesi posle duplog pasa sa Inijestom, sjajno pogodio gornji desni ugao golmana Abijatija koji se nije ni pomerio.

Milan je posle toga spasila prečka, a potom su imali svoju šansu utakmice, jer je Nijang u 38. minutu izbio sam pred golmana Valdesa i pogodio stativu.

Surovo su Italijani odmah kažnjeni, jer je već u narednom napadu Inijesta osvojio loptu i odmah uposlio Mesija koji ponovo ne prašta - 2:0.

U 55. minutu, Ćavi pronašao Vilju, a iskusni napadač ne greši za 3:0, i erupciju oduševljenja na "Kamp Nou". Na kraju u nadoknadi vremena još jedna brza kontra Barselone, i u završnicu je stigao Alba i dotukao "roso-nere" za 4:0.

U drugoj utakmici večeri Galatasaraj se pobedom nad Šalkeom u Gelzenkithenu rezultatom 2:3 plasirao u četvrtfinale, pošto je u prvom meču u Istanbulu bilo 1:1.

Odlična partija ekipe Fatiha Terima

Iako su gosti prvi došli do izglednijih prilika u prvih petnaestak minuta igre, vodeći gol su ipak postigli fudbaleri Šalkea. Posle kornera sa desne strane, pred golom gostiju najbolje se snašao Nojštatder i doveo ekipu iz Gelzenkirhena u vođstvo.

Igrao se tada 18. minut, a dvadeset minuta kasnije usledio je šok za domaće. Nekadašnji fudbaler Šalkea Halil Altintop je mirno primio loptu na sredini terena, a onda ''nanišanio'' i sa tridesetak metara postigao izjednačujući gol - 1:1.

Fantastičan pogodak Hamita Altintopa

Još veći udarac ekipa Šalkea je doživela svega pet minuta kasnije. Jilmaz je prihvatio jednu dugu loptu sa polovine terena Galatasaraja, pobegao svom čuvaru, a onda rutinski izašao na kraj sa golmanom Hildebrandom - 1:2.

U nastavku je bilo jasno da će domaći morati da krenu ''na sve ili ništa'', kako bi došli do preokreta. Rezultat je stigao u 63. minutu, kada je Mišel Bastos izjednačio na 2:2 i vratio potpunu rezultatsku neizvesnot u ovaj meč.

Sam finiš meča doneo je veliki pritisak domaćih, ali bez efekta. Umesto njihovog gola, Bulut je u poslednjim trenucima postigao treći gol za Galatasaraj za konačnih 2:3 u Gelzenkirhenu.

U prethodnim mečevima plasman u četvrfinale Lige šampiona izborili su Juventus, Pari Sen Žermen, Borusija Dortmund i Real Madrid.

Rezultati:

BARSELONA - Milan 4:0 (prvi meč 0:2)
Šalke - GALATASARAJ 2:3 (prvi meč 1:1)

Sutra:

Bajern Minhen - Arsenal 20,45
Malaga - Porto 20,45

Ranije:

JUVENTUS - Seltik 2:0 (3:0)
PSŽ - Valensija 1:1 (2:1)
BORUSIJA (D) - Šahtjor 3:0 (2:2)
Mančester J. - REAL MADRID 1:2 (1:1)

2024 © - Vesti online