Utorak 12.03.2013.
18:34
Beta

Dačić: Herojstvo je naći Srbinu posao

Dali strancima 9.000 evra po radniku da otvore fabriku, pa se skromno nazivaju narodnim herojima: Drugovi Palma, Mali Sloba i Mlađa u društvu fabrikanata i političara iz Italije
 

"Vreme je da u Srbiji promenimo prioritete. Herojstvo je otvoriti radno mesto, ovo je prava bitka za Srbiju. Ništa neće vredeti ako držimo političke govore ako u ekonomskom smislu narod ne počne da živi bolje", rekao je Dačić.


Dačić je rekao da je odgovornost Vlade da obezbedi uslove da građani Srbije žive onako kako zaslužuju, a da istovremeno vodi računa o državnim i nacionalnim interesima.


U italijanskoj fabrici Andrea konfecioni trenutno je zaposleno 150 radnika, a do septembra će biti zaposleno još 350. Vrednost te investicije je oko devet miliona evra. Država je obezbedila subvencije od 9.000 evra po radniku, a grad besplatno zemljište s kompletnom infrastrukturom.


Otvaranju fabrike prisustvovali su ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, vlasnica fabrike Paula Taveli, itlijanski ambasador Armando Verikio i predsedik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

2024 © - Vesti online