Utorak 12.03.2013.
16:33
Beta

Kako je Dačić "zaoštrio" retoriku?

Janjić: Dačić igra "strogog policajca"
 

"U poslednje dve, tri nedelje Dačić je krenuo sa zaoštenom retorikom i da uslovno rečeno "igra strogog policajca", što je rezultat i same pregovaračke taktikte. Na taj način pokušava da ublaži dalje urušavanje koje bi moglo doći zbog politizacije kosovskog pitanja", rekao je Janjić.

Janjić je ocenio da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić "bliže istini" i da se od početka svog mandata opredelio da otvoreno kaže ono što će se dogoditi i što se dogovorilo. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je juče u Briselu, posle sastanka srpskog državnog vrha s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton da je Priština spremna da popusti, ali nije precizirao u čemu.

Premijer Srbije Ivica Dačić je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je Srbija daleko od potpisivanja dogovora i sporazuma s predstavnicima vlasti u Prištini o pitanju zajednice srpskih opština na Kosovu.

Janjić je ocenio da je "mistifikacija" oko sporazuma kreirana u Beogradu, a da to nije ni bila tema sastanka u Briselu.

"Oko toga da li će se potpisati sporazum ili će se ići na druge medote primene će se razgovarati 6. aprila", rekao je Janjić. On je dodao i da celu situaciju ne treba dramatizovati i da će sporazum biti postignut.

2024 © - Vesti online