Utorak 12.03.2013.
11:52 >> 13:14h
Beta

Porodica i bivši ministri položili cveće

Mila Đinđić
 

Venac je položila majka ubijenog premijera Mila Đinđić, a u ime Đinđićeve Vlade bivši ministri Aleksandar Vlahović, Gordana Matković, Slobodan Milosavljević i Dragoslav Šumarac.

Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Ivicom Dačićem, danas su u dvorištu zgrade Vlade položili venac na spomen ploču premijeru Zoranu Đinđiću, ubijenom na tom mestu pre 10 godina. Na vencu je pisalo "Doktoru Zoranu Đinđiću - Vlada Republike Srbije".

Posle polaganja venca, Đinđiću su pojedinačno odali poštu Dačić i članovi vlade Suzana Grubješić, Aleksandar Vučić, Jovan Krkobabić, Mlađan Dinkić, Goran Knežević, Verica Kalanović, Slavica Đukić Dejanović, Zorana Mihajlović, Alisa Marić, Žarko Obradović i Velimir Ilić.

Venac je položio i Đinđićev naslednik na mestu premijera i lider Nove stranke Zoran Živković, dok je počast Đinđicu odala i delegacija Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Vence i cveće su položili i brojni članovi Đinđićeve Demokratske stranke i građani Srbije.

Članovi i simpatizeri Demokratske stranke u Kragujevcu obeležili su danas desetu godišnjicu ubistva Zorana Đinđića memorijalnom šetnjom ulicom koja nosi njegovo ime i polaganjem cveća i paljenjem sveća kraj spomen ploče. Grupa Kragujevčana krenula je u šetnju jutros u osam sati sa Trga Fontana, zatim Ulicom Zorana Đinđića do spomen ploče na uglu te i Ulice Nikole Pašića u centru Kragujevca.

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović je rekao novinarima da je Đinđić bio borac za Srbiju u kojoj o svemu ne odlučuje samo jedan čovek, kao i da je dao život za borbu protiv korupcije i kriminala u državi.

2024 © - Vesti online