Sreda 13.03.2013.
08:00
Smedia

Zašto izostaje muški orgazam?

Foto: Ilustracija
 

Nisu samo žene te koje se suočavaju s ovim problemom, ima i muškaraca koji ne mogu da svrše prilikom seksualnog odnosa i oralnog seksa.

Koji je uzrok? Kod svakog muškarca je drugačije, isto kao i kod žena, a ovo su neki od mogućih razloga:

PREVIŠE SAMOZADOVOLJAVANJA

Kod muškaraca koji se često samozadovoljavaju, može se javiti problem izostanka orgazma prilikom odnosa s partnerkom. Prilikom samozadovoljavanja muškarac tačno zna šta želi i šta mu odgovara i to stvara visok standard fizičkog zadovoljstva. Mnogi muškarci osećaju se prijatnije prilikom samozadovoljavanja nego odnosa s partnerkom i zbog toga može doći do izostanka orgazma kod muškarca.

KRIZA RAZMIŠLJANJA

Neki muškarci tokom seksa razmišljaju previše o stvarima o kojima ne bi trebalo da razmišljaju – brinu se da ne izgube erekciju, opterećeni su time uživa li partnerka, brinu o koječemu... U takvim situacijama nekima je teško da se pridržavaju saveta – opustite se i prepustite. Neki muškarci ne mogu tek tako da se isključe i eto problema.

POD PRITISKOM KAKO ĆE SE POKAZATI

U ovom slučaju problem se javlja već prilikom predigre. Muškarac opet krene da razmišlja i opterećuje se zbog seksualnog odnosa. Nije da ne želi seks, problem je u tome što je pod pritiskom. Ista stvar se nekima događa i prilikom oralnog seksa. Čim muškarac postane opterećen svojim orgazmom i onim što partnerka očekuje, orgazam će verovatno izostati, piše Hot.

2024 © - Vesti online