Ponedeljak 11.03.2013.
13:15
Srna

Kosmet: Hrvatski musliman pokušao da ubije imama

Foto: Ilustracija

Osim Beriše uhapšena su i njegova dva saradnika iz Albanije, koji su se navodno, takođe, bavili propovedanjem islama, kao i imam zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima, ali je on pušten da se brani sa slobode.

Kosovska policijska služba saopštila je da je u petak, 8. marta, uhapsila Berišu, koji je, krijući se iza odeće "pobožnog vernika", švercovao drogu.

"Njegovoj pobožnosti došao je kraj u petak pošto je pokušao da iz pištolja ubije imama lokalne džamije u Podujevu, tokom molitve", navode iz policije.

Tokom pretresa Berišinog automobila pronađena su četiri kilograma marihuana.

"Droga je pronađena u automobile parkiranom u pomoćnim prostorijama koje je koristio lokalni imam Abdulah. Pod sumnjom da je umešan u trgovinu narkoticima imam je saslušan, ali je pušten da se brani sa slobode", saopšteno je iz policije.

Imam Kosova Naim Trnava tvrdio je ranije da se pojedinci presvučeni u "verske haljine i odeću" bave preprodajom droge.

"Reč je o ljudima koji propovedaju radikalni islamski fundamentalizam. Oni zavode siromašne i mlade", upozorio je Trnava sredinom prošle godine.

On je zatražio od KFOR-a, EULEKS-a i Kosovske policije da strože kontrolišu granicu sa Makedonijom i Albanijom, jer "lažni propovednici" obučeni u versku odeću i sa obaveznim bradama slobodno dolaze na Kosovo.

"Mlade generacije, posebno one iz socijalno ugroženih kategorija su njihove ciljane mete", dodao je Trnava.

2024 © - Vesti online