Ponedeljak 11.03.2013.
11:20 >> 15:02h
Telegraf

Zubata vagina: Umetak protiv silovanja

Uložak od lateksa nalik tubi, koji se poput tampona stavlja unutar vagine: S unutrašnje strane ima nazubljene ‘udice’ koje se urezuju u polni organ silovatelja
 

U pitanju je uložak od lateksa nalik tubi, koji se poput tampona stavlja unutar vagine. S unutrašnje strane ima nazubljene ‘udice’ koje se urezuju u polni organ silovatelja, tako da pored toga što izazivaju jak bol, onemogućuju da se penis izvuče bez teških povreda. Jedini način za izvlačenje je hirurški zahvat koji podrazumeva i lekara i prisustvo policije, koja bi potom manijaka uhapsila. Takođe, pošto je silovatelj prezauzet bolom, to omogućava žrtvi da pobegne i tako izbegne dodatno nasilje. Još jedan pozitivan efekat je i smanjenje opasnosti od prenošenja HIV infekcije i neželjenih trudnoća.

 

Izum je izazvao i mnogo negativnih reakcija, i to uglavnom kod udruženja za borbu protiv silovanja i nasilja nad ženama. Liza Veten iz Centra za Studije nasilja i pomirenje tvrdi da je pomisao da žene treba da se adaptiraju na silovanja na ovaj način zastrašujuća. Kritičari smatraju da je mnogo bolje baviti se preventivnom edukacijom protiv seksualnog napastvovanja.

 

Međutim, Sonete Elers se ne da pokolebati.

- Ja nisam edukator i želim da zaustavim one na koje edukacija nema efekta. A na kritike da je metoda ekstremna, mogu samo da kažem da divljačko nedelo zaslužuje divljačke posledice - smatra Elersova.

Šta vi mislite o ovom izumu?

2024 © - Vesti online