Ponedeljak 11.03.2013.
11:39 >> 16:21h
Naše novine, Telegraf

"Vodimo ljubav, zaboravimo rat"

Ljubav je nepobediva: Uroš i Antonija

Profesor Junajted vorld koledža u Mostaru, čiji su oni studenti, otkrio je da je Uroš Ranđelović u Mostar došao u septembru prošle godine, kada je Antoniju i upoznao, pišu “Naše novine”, uz napomenu da je profesor zahtevao anonimnost.

Ranđelović ne želi da priča za novine, jer, prema njegovim rečima, od njegove ljubavi ne želi da se pravi tolika drama.

Antonija Kolobarić, Bošnjakinja hrvatskog porekla, rodom je iz Širokog Brega u Hercegovini, mesta poznatog po nacionalizmu, u kojem većinu stanovništva čine Hrvati.

"Uroš i Antonija su dobri i vredni učenici, ali pre svega divna deca širokih pogleda na svet, koja ne dozvoljavaju da im razlike budu prepreke ni u prijateljstvu ni u ljubavi. Prijatelji imaju samo reči hvale za njih, čak ih mnogi smatraju uzorima, jer morate shvatiti da je ovakav gest ipak hrabar budući na situaciju u kojoj žive", rekao je njihov profesor.

Američki mediji: Ovaj poljubac najhrabrija stvar ikada

Srpsko-hrvatski poljubac je najhrabrija stvar ikada, piše američki portal Hafington post koji je objavio fotografiju poljupca devojke i mladića ogrnutim zastavama Hrvatske i Srbije, napravljene u Mostaru.

Ovo dvoje mladih vode se parolom da treba voditi ljubav, a zaboraviti rat.

Pročitajte još:

* Ovako se širi "bratstvo i jedinstvo"!

"Nas na koledžu uče da razlike ne treba da budu prepreke u životu i da nikada druge ne treba da posmatramo kroz predrasude. Razlike u nacionalnosti ne treba da budu briga naše generacije, jer, na kraju krajeva, mi se u vreme rata nismo ni rodili. Verovatno veliki broj ljudi ne shvata i ne podržava njihovu vezu, međutim na takve ljude ne treba obraćati pažnju", ističu kolege Uroša i Antonije.

Fotografiju su preneli mnogi srpski i hrvatski mediji, a na svakom od njih su izazvale i pozitivne i negativne komentare. Neki od njih su za ljubav i ostavljanje prošlosti, rata i mržnje iza nas.

Drugi, ipak, misle da nije vreme za ovakve stvari i da su rane iz ratova nanetih i jednog i drugoj strani, još uvek sveže.

2024 © - Vesti online