Ponedeljak 11.03.2013.
00:42
Beta, B92

Vučić: U Brisel idemo po datum

Jedinstvo državnog vrha u Briselu: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije
 

Vučić je za televiziju B92 izrazio uverenje da će doći do povećanja nadležnosti zajednica srpskih opština na Kosovu, a da je pitanje do kog nivoa i stepena.

"U skladu sa tim ćemo meriti našu odluku", rekao je Vučić i dodao da sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem sutra putuje u Brisel kako bi zaštitili državne interese.

"Uveren sam da će poruka državnog vrha Srbije biti jedinstvena, jer je to važno...Ključno pitanje o kojem će se sutra razgovarati je pitanje nadležnosti zajednice srpskih opština na KiM", rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je u Srbiji uloženo dosta napora u reforme i po pitanju Kosova i Metohije, i da će neko drugi morati da objasni razlog ukoliko Srbija ne dobije datum.

"Za njih je problem kako da objasne da nismo zaslužili datum jer smo radili mnogo više nego što su očekivali. Ne postoji nijedan negativan izveštaj o ponašanju Vlade Srbije", rekao je Vučić.

On je, ipak, dodao da će jedan deo vesti nakon razgovora sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton biti neprijatan.

"I da postignemo najviše za svoj narod na Kosovu, mnogi ljudi neće biti zadovoljni. Ali to je najviše što Srbija u ovom trenutku može da postigne", dodao je potpredsednik Vlade.

2024 © - Vesti online