Nedelja 10.03.2013.
19:53
Alo

Pevanjem hteli da izbegnu zatvor

Miloš Bojanić i Maja Nikolić u "Dvoru"
 


Ponudi je, kako saznaje "Alo", prethodio mnogo neobičniji i za njih daleko jeftiniji predlog - zajednički humanitarni koncert u Beogradu i Novom Sadu! Tužilaštvo nije "imalo sluha" za duet skandalmajstora, a o ponudi od oko 2.000 evra za svratištu za decu ulice u Krfskoj ulici u Beogradu trebalo bi uskoro da bude odlučeno.

Ukoliko Više tužilaštvo u Beogradu prihvati nagodbu, protiv Nikolićeve i Braćale, kako su ga zvali u ovom rijaliti programu, bez priznanja krivice biće obustavljen postupak za govor mržnje, za šta je zaprećeno do pet godina zatvora, i oni će imati obavezu da uplate novac u humanitarne svrhe.

"Tačno je da smo pre nekoliko dana ponudili tužilaštvu nagodbu da Maja Nikolić i Miloš Bojanić u humanitarne svrhe uplate po 100.000 dinara. Reč je o primeni načela oportuniteta, a novac bi bio namenjen svratištu za decu u Krfskoj ulici. Načelno smo postigli dogovor s tužilaštvom", kaže za "Alo!" advokat Vladimir Petrović, branilac optuženih pevača, i dodaje da će odgovor tužilaštva najverovatnije dobiti sledeće nedelje. Petrović je potvrdio i da su Nikolićeva i Bojanić najpre ponudili da održe humanitarni koncert, a sav prihod bi bio namenjen napuštenoj deci.
 

U rijaliti šou programu "Dvor", u februaru 2011, Nikolićeva je izjavila da "ne voli Jevreje jer su napravili Ameriku", a Bojanić je na to dodao: "Mi ne možemo da volimo Jevreje, koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali i rakove i čuda". Zbog govora mržnje izbačeni su iz šoua, a tužilaštvo je ubrzo reagovalo podizanjem optužnice. Bojanić je, inače, zbog svoje izjave uputio izvinjenje jevrejskoj zajednici.

2024 © - Vesti online