Nedelja 10.03.2013.
07:46
Beta

"Očekuju nas teški pregovori"

Priština neće prihvatiti predlos Beograda: Suzana Grubješić
 

Zajednica srpskih opština bi, prema njenim rečima, bila u skladu sa evropskim standardima decentralizacije. Grubješić kaže da od državnog vrha očekuje da učini sve kako bi se došlo do kompromisnog rešenja sa kosovskim Albancima, ali da to neće biti lako.

"To neće biti nimalo lako, s obzirom na odbijanje Albanaca da se zajednici srpskih opština dodele nadležnosti koje su u skladu sa evropskim standardima decentralizacije", kaže ona za "Kurir".

List prenosi i stav bivšeg ambasadora Srbije u Berlinu Ognjena Pribićevića koji smatra da je ovaj sastanak bitan, prelomni momenat, ali sa sve manjom šansom za dobijanje datuma od EU, kojom, kako kaže, diriguju SAD.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton primiće u ponedeljak u Briselu državni vrh Srbije. Pribićević ocenjuje da je Ešton pozvala srpski "trojac" kako bi im prenela poruku o dijalogu, a potom čula istav

Tači: Izjava Dačića kajanje!

svakog pojedinačno.

"Naši lideri su, naime, u poslednje vreme davali različite izjave koje su odslikavale šumove u vezama među njima", zaključuje Pribićević.

2024 © - Vesti online