Subota 09.03.2013.
20:26
telegraf.rs

Lukas otvara kliniku za lečenje narkomana

Jedan od najpopularnijih pevača u Srbiji: Aca Lukas
 

- Odmah da se razumemo, ovo ne radim da bih oprao sebe, već zato što znam kakav je droga pakao i koliko se ljudi, pre svega mladih, bori sa tim i u kakvom užasu žive i oni i njihove porodice. Sigurno će se naći neki ljudi koji će ovo pogrešno shvatiti i reći: “Šta se ovaj Lukas petlja u to, pa on je oličenje toga protiv čega se sada bori!”

Upravo zbog toga što sam i sam imao problema sa drogom, veoma sam kompetentan da govorim o tome i da na pravi način pomognem ljudima koji danas muče muku koju sam ja rešio. Ovo je prva stvar u životu koju radim, a da ja lično nemam nikakvu korist od toga – izjavio je popularni pevač, i dodao da nismo ni svesni toga koliko je narkomanija uzela maha, kao i da statistički podaci, prema kojima u Srbiji ima 170.000 narkomana, nisu tačni jer je, prema njegovom mišljenju, taj broj, nažalost, mnogo mnogo veći.

Na pitanje da li je zaista moguće izlečiti se i koliko je to teško, Aca je odgovorio:

- Teško je, ali je moguće. Ja, doduše, nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga, svega. Međutim, kao čovek u ozbiljnim godinama koji ima decu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se.

Inače, na ideju da organizuje takvu fondaciju Lukas je došao nakon što je pevaču Dadu Glišiću pomogao da prestane da se drogira.

- Baš sam ga pre dva dana sreo u Banjaluci, vidim da se oporavio i mnogo mi je drago zbog toga. Kako sam mu pomogao? Pričao sam sa njim, savetovao sam ga i zajedno sa Cecom Ražnatović pomogao sam mu da kupi implant blokator. Sada kada vidim da je to urodilo plodom, rad sam mnogima da pomognem – rekao je Lukas, koji napominje da već uveliko razgovara sa nadležnim ministarstvima da država stane iza ovog projekta, a da se od novca donatora otvori klinika i angažuju dobri lekari.

2024 © - Vesti online