Nedelja 10.03.2013.
08:00
zadovoljna.hr, Vestionline

Namirnice zbog kojih ćete stalno biti gladni

Ko bi im odoleo? Problem je što posle imate utisak da ništa niste jeli, a uneli ste "masu" kalorija
 

POMFRIT
Slasnim prženim krompirićima koji imaju skoro kultni status među hranom malo ko može da odoli. Ukusan su prilog mnogim jelima, a neki ih najradije grickaju same, uz kečap. Međutim, ovi ugljeni hidrati puni su skroba i namirnica su koja će vas teško zasititi.

BELA TESTENINA
Zbog obrade u kojoj je lišena vlakana i nekih hranljivih sastojaka, obična bela testenina je više koncetrisana i slatka, ali i manje zdrava hrana. Ona spada u jednostavne ugljene hidrate koji izazivaju povećanje nivoa glukoze u krvi zbog ćete osećati još veću glad.

VOĆNI JOGURT
Jogurt je odličan izvor kalcijuma koji održava čvrstoću kostiju, ali ako pojedete onaj s ukusom jagode, kruške ili nekog drugog voća, u organizam ćete uneti mnogo više šećera nego ovog vrednog minerala. Zato je bolje da kupite običan jogurt i sami dodate voće ili orahe i dobićete obrok bogat vlaknima i zdravim masnoćama.

HOT DOG
Viršle u lisnatom testu ili kifli su mnogima omiljeni brzi obrok, ali koliko god prijatan bio za nepce, toliko je neprijatan za probavni sistem. Hot dog je nabijen nitratima, konzervansima i natrijumom, a kada organizam napunite neprirodnim sastojcima neće dugo biti zadovoljan i vrlo brzo će vam tražiti još.

2024 © - Vesti online